top of page

Nyheter

Vinnande koncept återkommer i Vrå

Smålänningen, juli 2014

 

Marknadskommittén i Vrå har flera års bevis bakom sig på att en traditionell marknad med underhållning och varor för alla åldrar fungerar. Sakta men säkert byggs nya traditioner in i konceptet, men förändringarna går helt medvetet långsamt.
 

– Vi kör som vanligt med gratis hoppborg och karuseller för ungdomarna och ett 70-tal knallar med olika varor. Det har visat sig vara ett vinnande koncept, och marknaden har blivit en stor hemvändardag för tidigare Vråbor, säger Yvonne Wiberg, som tillsammans med syskonen Jonny och Mona Svensson utgör marknadskommittén.


Läs hela artikeln här.

Tusentals besökte varma Vrå

Smålänningen, juli 2014

 

Folktätheten var hög i Vrå under lördagen. Marknaden levde upp som vanligt även om solgasset förhindrade att ett nytt rekord sattes. Fast antalet knallar var fler än vanligt. 

 

– Här är riktigt trevligt, ordning och reda och det har varit mycket folk, trots badvädret, säger Tage Nilsson från Laholm. Han var där med frun Kerstin och sålde "antikviteter" för 23;e gången. Det är enda marknaden de numera åker till.


Läs hela artikeln här.

Ljungbergmuseet på turné - till bland annat Vrå 23 november

Smålänningen, oktober 2014


Ljungbergmuseets turné i kommunens byar fortsätter. Sista stopp blir Vrågården 23 november. 16 tavlor med temat Årstider hoppas Pontus Ljungberg ska få man ur huse – igen. Det var i våras som Ljungbergmuseet drog ut på turné till en del av kommunens bygdegårdar senast. Det gjorde man som en hyllning till att Sven Ljungberg skulle ha fyllt 100 år förra året. Och det blev stor uppslutning. Folk gick man ur huse för att gå och titta på målningarna.

 

– Skulle lika stor andel stockholmare gå och titta skulle det bli 100 000 besökare på en konstutställning, säger Pontus Ljungberg, museichef, som har en jämförelse med besöksantalet i Byholma i våras.


Läs hela artikeln här.

Hjärtstartare på Vrågården

 

Hösten 2014 ansökte Vrå Bygdegårdsförening och VråIF om bidrag till en hjärtstartare till Vrå och fick 5.000 kr. från Hjärt Lung Räddning i Ljungby. I november var det dags för utbildning i HLR (Hjärt Lung Räddning) och hela 24 personer från bygdes olika lokala föreningar utbildades.

Sen dess har hjärtstartaren installerats och hänger nu i ett värmeskåp vid nergången till VråIFs gym, alltså över trappan till vänster om ingången till Vrågården. Den är larmat, men självklart tillgänglig i fall den behövs. Det känns tryggt att ha en hjärtstartare i Vrå, även om vi hoppas att vi aldrig behöver använda den. Vrå Bygdegårdsförening, VråIF, Vrå Hembygdsförening och Vrå Kyrka har finansierat hjärtstartaren. Stort tack till alla!

Här kan du läsa mera om hur man använder en hjärtstartare.

Vrå Marknad 2017

 

Besökarna var många och solen värmde härligt när Vrå marknad arrangerades lördagen 22. juli 2017. Flera tusen personer besökte marknaden. 'Det var många som valde marknaden före stranden i dag', berättade marknadsgeneral Johnny Svensson. Det var 30:e gången för Vrå Marknad (och inte 30 års jubileum) och Smålänningen var på plats. Du kan läsa hela artikeln och se fina bilder från den trevliga marknadsdagen här.

I årets Kobingo var det nummer 26 som vann och det var 15 vinnare som fick 550 kr. var. Stort grattis till alla vinnare och stort tack till alla som köpte lotter!

bottom of page